Bilder och upplevelsen från Guldsoffan och Allsång på Skansen


Igår hade jag äran att sitta i Guldsoffan under premiären av Allsång på Skansen. Tillsammans med Therese ReuterswärdJack Werner och Gustav Holmström satt jag i livesändning och rapporterade på Twitter. Jag tror inte att jag talar för mig själv när jag säger att jag kände mig hedrad över att bli utvalda! Stort tack SVT och Jonas Larsson, mannen bakom konceptet.

Det var fantastiskt att dela med sig av glädjen och energin som fanns på plats. Jag kände att det skapade en sorts gemenskap mellan oss i Guldsoffan och alla twitter-vänner som följde och peppade hemifrån. Twittrare bänkade sig framför TV:n för att heja på oss, även de som inte hade tittat på Allsång på Skansen tidigare. Det är ett väldigt gott betyg! Samtidigt kändes det speciellt att twittra på beställning; att rapportera på ett sätt som jag annars inte hade gjort. Jag började titta på andra saker och fundera mer på mottagarna: Vad vill alla där hemma veta? Vad skulle mina följare tycka är kul?

Livesändningen började 20.00. Men redan 16.00 var vi backstage för att gå igenom det som komma skall och inta våra platser i Guldsoffan under genrepet. Jag kände att utmaningen var att inte bränna alla kort; att inte rapportera allting redan under genrepet. Det gällde att hitta en balans mellan att dela med sig av det som kommer att ske i livesändning och att spara på trumfkort till specifika tillfällen. Under livesändningen gick stämningen på Twitter upp- och ner, speciellt under övergångarna mellan de olika framträdandena. Då gällde det att plocka fram trumfkorten: “Snart kommer September ut, missa inte det. Vilken fart det kommer att bli.”

Genrepet: Helen Sjöholm, Benny Andersson, Anton och Måns
Genrepet: September och Lunds Studentsångare
 Genrepet: Danny

Många av mina följare var intresserade av backstageskvaller. Jag försökte att fokusera på det men det var inte lätt att filma eller fota. Det kändes inte rätt att komma så nära strax före livesändningen av första programmet. Artisterna var upptagna med att sjunga upp och förbereda. Danny satt med sina dansare och snackade, förutom när han gick lite längre bort för att fota eller filma sig själv. Till sin blogg kanske?

Danny och Jonas Larsson

Backstage gick September omkring på sina 15 cm höga klackar. Hon är så naturligt vacker. Riktigt söt, även osminkad under genrepet. Abba:s Benny Andersson var väldigt relaxed; hälsade och nickade och gick omkring som en gosig björn. Lunds Studentsångare sjöng upp i fina stämmor. Kameror och pressfolk överallt. Anton skämtade och försökte få alla på bra humör. Måns taggade i t-shirt och shorts.

I livesändning var stämningen på topp. En del var förstås arrangerat, men det mesta var naturligt. Det finns många faktorer som upplevs bättre på plats än genom TV-rutan. Som Dannys dans med små ryckiga rörelser som kanske inte syns fullt ut i kameran. Eller Helen Sjöholms vackra och djupa röst som känns enda in i själen. För att inte tala om musiken som får hjärtat att dunka.

Mest fantastiskt var engagemanget på Twitter! Tack underbara ni som följde oss och gav så mycket energi!

1 svar