Frankrike, nu kommer vi!


Imorgon bitti åker vi till Frankrike tillsammans med våra vänner Jenny och Svante. Vi hyr bil i Paris och bilar längs Loiredalen, genom Angers, Ile de Ré, La Rochelle, Cognac, Bordeaux, Arcachon och sen tillbaka till Paris. Vi har fixat boende hos bekanta på Ile de Ré (en jättemysig ö), Arcachon och Paris. På övriga platser blir det att bo på hotell. Erik, Amadeus och jag har varit i Frankrike många gånger tidigare (Paris, Ile de Ré och Arcachon) men vi har aldrig bilat eller besökt vingårdar tidigare. Det ska bli jätteskönt att bada, promenera i naturen, äta fin mat och dricka gott vin!

Häromdagen tipsade min vän Madeleine om fina saker att göra i Bordeaux: Hela promenaden längs Garonnes strand, Dune de Pyla vid havet utanför Bordeaux och bästa skaldjuren till godaste vinerna vid Cap Ferret.

I Angers odlas Anjouvinerna. Staden, som ligger cirka 30 mil sydväst om Paris, har gamla anor från Romarrikets tid och utgjorde maktcentrum för Foulques Nerras och andra beryktade hertigar av Anjou. Här finns den medeltida feodala borgen Chateau d’Angers med sina 17 torn som vi måste besöka.

I Paris finns Cité des enfants — ett jättehus med rum för barn. Amadeus lekte där senaste gången vi besökte Paris och fastnade i ett rum med vattenlekar 🙂 Dit lär vi åka! Självklart besöker vi alla våra favoritplatser också.

Jag ska försöka uppdatera här på bloggen från Frankrike. Annars hörs vi om ett par veckor. Ha en fortsatt fin sommar allihopa! Så länge kanske du vill läsa min USA-dagbok från förra årets USA-resa eller vårens resa till Side i Turkiet, med parasailing, strandpromenader och ruiner.Salut la France, on arrive!

2 svar
 • Hej vännen,

  Ha en underbar semester i Frankrike, jag hoppas att vi hörs och ses on några veckor 🙂

  Bon Voyage!
  Kram!

  Moran.

 • Hej Moran,

  Tack så mycket! Önskar dig detsamma! Njut av din semester med familjen! Vi hörs i augusti för att bestämma en träff 🙂 Kanske kan vi boka in en middag på något mysigt ställe?

  Kram