Medielarm och krishantering – några hektiska månader


Medielarm, konstanta utryckningar för akut krishantering och skarpa medieträningar av ledningsgrupper och talespersoner inför medieframträdanden och intervjuer. Det har varit en hektisk höst och med bara några få dagar kvar till jul är det många företag som granskas och ska ha stöd. Det är något alldeles speciellt att som krishanterare komma in i ett företag när det är som mest skört och sårbart, och jobba under fullt förtroende under hård press. Tanken slår mig ofta. Idag är en sån dag.

Att vara krishanterare och medietränare för livsmedelsbranschen innebär att vara tillgänglig för ca 850 livsmedelsföretag, från de allra största livsmedelsproducenterna till de mindre. Och det innebär väldigt många resor i hela landet. Det har nu gått ett år sen jag lämnade byrå-världen och klev in i livsmedelsbranschen och jag stortrivs. Egentligen har jag samma rådgivande roll, men koncentrerat i en och samma industri. Det gör att man kan bygga långsiktiga relationer och lära känna uppdragsgivarna på ett helt annat sätt. Läs mer om året som varit här, där summerar jag några tankar om de senaste månadernas matlarm.

Som ni kanske märkt bloggar jag inte lika ofta här längre – jag bloggar mer på jeanettefors.se istället. Så följ mig där! Bland annat inleds 2015 med boklansering av ”När drevet går – krishantering i praktiken”.

Jeanette Fors-Andrée

Kommentera